Wednesday, 1 February 2012

What our friends love to eat?

just now, im baking kek gula hangus. ni duk tunggu dia masak la ni. ekceli aku teringat kat si Aten. hari tu masa kitorang tengah dinner dengan Ijad, aku dengan aten boleh pulak buat sesi discussion resepi-resepi kat situ. haha. kesian Ijad. mesti dia pening tak faham satu bahan pun kitorang duk bincang. cakap punya cakap, aten tanya camne nak buat kek gula hangus. tu yang aku buat minum petang hari ni. :)


almost 2 years at UKM, knowing new people and meeting new friends buat aku terasa bahagia. yes peeps. friends are my pelangi. sorang pergi, pelangi pun hilang seri. Dorang kata aku ni stalker berjaya. hallo, aku bukan stalker, tapi aku observer. haha. and ape yang aku perasan kan..these are my friends do and dont like.


Aten
Dessert and cakes. tak makan ikan sawah like keli or sembilang. Durian makan sikit je. Very obsess on tarts. Tomyam sila take note. haha


Ijad
Sangat suka denngan kek batik. tapi kurang suka coklat, lebih prefer vanila. lagi2 Vanilla Oreo Coolblog! tak boleh makan durian lebih dari 3 ulas, kalau tak demam! Teh O Ais wajib ada!


Apau
Encik Tong Sampah. kalau makan tak habis, sila pass kat dia eh. he likes home cooked more. lagi2 masakan kampung. :) tak suka sangat western food. asal boleh telan je la dia makan.


Jepa
Nasi goreng cina,telur dadar kosong. roti canai kosong 2 keping. tak makan cili or sambal. tak suka sayur2. Dia ni hantu McD!


Alang
Encik Tong Sampah jugak. lebih prefer KFC dari McD. tak makan mapley. yang lain semua die telan. haha.


Salwa
Pizza Hut, Kenny Rogers ape lagi ye. haha. Nasi Ayam! oh ya, western food mmg fav. kan wa?


Nurina
Korean-food lover dia ni. aku nak sebut pun tak tau lah namanya ape. Mak Cik Korea habis!


Addin
minah ni aku rasa almost semua bende dia telan. korang offer je pape, semua dia punya favourite. lagi2 burger abang Faris tu kan din? hehe


Farah
New York cheese cake, sphaghetti cheese, makaroni goreng, laksa and banyak lagi. tak makan malam (jaga slim body).  Cadbury Black Forest paling penting okay!


Lyana
Secret Recipe, KFC, McD, kaki tomyam jugak




omai omai. ramainyee. penat aku nak buat list. sebenarnye ramai lagi.. abg adam, abg jebat, kak yin, kak maz. too many. haha. aku pun tak tau camne aku boleh ingat sumer ni. sebab selalu makan dengan dorang kot.


p/s: duduk rumah ni kan, keje aku main masakmasak jee. asik2 bukak resepi on9. dah tak tau nak buat ape. :(

7 comments:

addin NA diena said...

woit..agak2 laaa..aku xmkn semua tau..ikan keli aku TAK MAKAN langsung tau..

nur farahin rashidi said...

pergh! kau ingat segala fav aku. nak terharu nangis laju2 jap. hehe

Kill said...

nanges la nanges la. aku memang suka kanak2 ribena ni. manja2 je semua. haha.

adin, yeke? takpe, next entry aku senaraikan makanan untuk ko pulak. haha

Nurina Act said...

haha ak mkn ap je la kill... ak pernah try skali korean food, tp erkk x sedapp..ke sbb x pure puye...nex time jom gi seoul garden kill..org kte sedap..hehe

Kill said...

ko blanje la nunu. haha

alang said...

Mr. Tong Sampah ek?
Ok fine.

Kill said...

memang tong sampah pong.merajuk la tu. ceh. -.-"