Sunday, 27 February 2011

CONFESSION

erkk.confession.atau pon pengakuan.hhuhu.bukan nk mengaku aku suka or jatuh chenta kt mana mana manusia yg bergelar lelaki.bukan nk sorok pekung di dada. tapi kt dada ni mmg xde isi apaper selaen jantong n peparu yg di 'cover' oleh ribcage aku yg bersaiz 1 inci lebarnyee.korang bygkn besau mana xD 

xde. sebenarnya aku nk confess kt korg pandangan aku dekat relationship.tentang chenta.kisah manusia biasa.lantak pi lah korg nk label aku ni suci ke.xde hati ke.kolot ke.aku rasa xkot,sbb hotak aku ni xleh pakai sgt.huhu semua ni terkeluar masa aku pi dinner ngn Myvi kt Kedai Kerusi Terbang.alah..yg depan balai polis bangi. aku rasa aku dah story kt entry before ni.tp xingat yg mana.:)

mcm ni.duk tgh2 mkn tu. ktorg citer la pasal org sekeliling ktorg.pasal family ktorg.tup tup tersampai pulak hal hal sensitip mcm ni kn..kalau korg nk tau kisah Myvi.korang tanya lah dia sendiri.aku tanak citer.bak kata pepatah ciptaan sendiri :Let it break at mouth,not at belly. huahuahua

aku confess la kt Vi yg aku xpercaya kt cinta wujud dlm hati. sbb aku mmg xpercaya sejati tu wujud.bg aku,cinta tu boleh dipupuk.just depends kt kita jer nk bentuk dia jadi mcm mana. aku bukanlah xsokong kawan2,family n others yg mmg dah couple n berchenta.aku sokong.siap doa sampai akhir hayat.kang klo smpi jinjang pelamin,lepas kawin cerai pulak.:) aku salute kt sorg classmate aku kt asasi dulu. Wafa. die dah kawen dah. baru jer lagi.29 Jan haritu. die bukan jenis yg sosial or menggatal xtentu hala.siap bertudung bidang 60 you! dorg couple since Wafa form 4 xsilap aku.time tu Mior pon nk fly UK dah. cuma aku kagum dgn effort yg die dgn Mior bg relationship dorg betul betul real. n hasilnya..dah hubby wifey pon.congrates!

back to the story. aku ckp kt Vi. kalau ada lelaki yang datang,confess depan depan aku,kata dia nk 'together2' dgn aku. sumpah aku ckp.aku xkan terima.sbb aku xpercaya cinta yang nak declare mcm tu jer.aku mmg xleh terima. aku rasa nonsense. tapi korg jgn salah faham. tu kalau terjadi kt aku.kalau korg.lantak korg lah nk melutut segala bagai.ekceli aku dah tanam prinsip ni since dari zaman skolah dulu. yg aku panggil zaman jahiliah.mmg time tu sumer sibuk nk chenta monyet.yg kononnya cinta sejati.tapi seyes..aku sikit pon xcaya tu namanya cinta.bg aku tu rasa suka.rasa nk memiliki n dimiliki.

aku ckp kt Vi. kalau org tu betul betul jujur seikhlasnya nk dgn aku. not see me.but pi rumah aku.ckp direct dgn family aku.klo kena reject,buat mcm xde apa.family aku pon xkan bgtau aku. tapi kalau dpt approval. baru boleh jumpa aku n story mory later.itupon after org tu dpt approval juga dari family dia. kalau x..fren forever la yerrrrr. btw,aku salute jugak kt kengkawan aku yg skrg dah xguna perigi carik timba. ada jer yg confess gila gila. mmg rasa mcm xpercaya.at least die dah cuba n good for her sake. cuma aku.still kt prinsip yg aku dah pegang more than 15 years. aku happy sbb stil sama. :)
 wafa berdebar. majlis akad nikah.
 shooting kt jalan raya mana ntah.ni kt penang.belah wafa
 ni kt belah mior.perak. klo xsilap laaa

entah la. aku bukan xsuka lelaki. yup.dulu mmg aku rasa aku ada dual personality. zaman jahiliah dulu. sbb aku penah suka kt sorg minah ni. dia ayu giler.lembut.cakap pon sopan.mmg buat aku tertarik gile. aku ingat aku lesbian. tapi aku denied. then.lumrah alam la kan klo kita rasa suka or minat kt sesaper.termasuk jugaklah aku. as perempuan,mestilah ada lelaki yg aku suka. mula mula aku mmg xsedar aku suka dia.tapi bila aku dah perasan.aku akan denied.aku denied, denied ,denied smpi sekarang.sbb tu aku rasa mcm perasaan aku dah mati aku perangai aku yg suka sangatttttt menDENIED. huhu

so,let it be easy.aku dah tetapkan. im looking serious in relationship bila umor DAH masuk 25. means after tarikh 1 OKTOBER 2016. baru aku nk masuk fasa berkawan. then,aku juga dah tetapkan. only and only if 27-30 is marriage time. lantak arh korg nk kata andartu ke hapa. ibu aku siap bg greenlight lagi. ibu siap kata : "perempuan sekarang..lebih 30 pon ibu xkesah..sbb semua jenis bekerjaya.."..see,sporting x my ibu? huhu..apaper pon,semua dah Allah tentukan.aku cuma merancang dari bawah jer. yg kt atas dah tertulis. kalau dia kata cukup umo aku 20 kena beranak,jadilah dia. chooiiii.jangannnnlahhh...contoh jer ni.

now,korg dah tau kan. n satu lagi aku nk confess. selama aku hidup 19 tahun 4 bulan ni. mmg dah berpuluh mamarazzi n paparazzi kejar aku dgn gossip liar..sampai dah lali. sampai aku rasa xleh hidup kalau xde gossip ni semua. because bende2 ni lah yg tolong aku kenal org sebenarnyee. kalau tak. my life is kt depan laptop,atas motor,tepi tasik n sebelah novel + komik. dapur pon masuk jugak. nk kena bising ngn ibu? haiyooooooo.hahaha

p/s : ini bukan kenyataan brani mati ke hapa. tp jgn sangka org yg mcm aku xde yg nk yer. aku jer yg letak syarat bukan 2 a.k.a jual mahal.hahahha..xde lah..just xsampai seru lg..



Thursday, 24 February 2011

When A Dattin are allowed to Pot Pet

dah 3 hari kn x update? xpegi mana2 pon. sibuk sikit dgn tutor, presentation and blablabla..rasa mcm byk.bila tgk xde byk mana pon keje.=.=' lepas FESKAB hari tu kn. ktorg kena mengundi tau hari isninnya. perasan x ayat aku cm paria? erkk.ktorg dpt pengecualian kuliah.alaa..TNC bagi bapa jam jer.tapi aku whole day la..sbb aku mmg xde kuliah after kul 1 hari isnin. wakaka. okay. aku mmg xsuka politik politik ni semua. sesak kepala otak jer. cukupla tanda X n tau result. malas nk condemn lebih lebih. salute dgn budak2 1st year yg aktif dgn PRK kali ni :)aku ngn Myvi byk bergerak hari tu. settle tu settle ni. time atas motor mmg xpenat. tapi terasa bila elok jer badan cecah katil. perghh..mmg rasa nk putus sendi jugaklah. aku rasa sakit kepala .nk tau tak? aku tdo sehari suntuk. balik kul 3 ptg..bgn kul 6. pastu kul 9 tdo balik smpi esok paginyee..mmg kasi pulun.back up 4 hari punya xleh tdo.huhu. 

Malam tu. around kul 12 lebih kot..aku dah le tgh mamai.tp aku tdengar la bunyi org mcm bising2. bunyi org hon hon depan kolej ni. aku dalam hati : jadah la giler bising nk mati! aku baling dgn helmet kang!  almaklumlah..org tgh xbetul kepala hotak n hormone :) .esok pagi tu, baru lah aku tau GM yg menang. n yg MEMEKAK giler babeng smlm tu dorg la. okay. aku tanak komen pape. kita tgk jer. bak kata pepatah Inggeris : rice had become porridge. erkk.cm betul je kot.

 gigih tak gigih. time tu aku ada buat satu status psl bende aku nk present. si faa la ni. dia kata : "kalau ada anak lelaki ramai,bapaknye kuat..kalau anak pompuan ramai,maknya kuat"..aku pon pi letak kt status utk kepastian. skali si Taro rambut cover muka tu masuk komen. aku dah ler pakai fb fon punya.mana la nmpk die komen ape kn. tapi duk balas balas. 28 komen gk la..hahha. rupanya die nk kasi aku pinjam lecture notes die utk aku study for my TITAS presentation.erkk..baik ati btol budak ni. dah la baru kenal. aku rasa face to face secara ikhlas pon blom lagi, dah brani nk kasi notes kt aku. kang aku bako sia sia jer.

so,lepas berjanji sumer..cehh,ayat xleh bla.:) ktorg pon buat pertemuan kt cafe FST. aku mmg xsuspek la budak ni student FST. mcm aku ckp, 12.50 die tggu kt cafe. aku lak 12.45 dah abis klas. trus la pi. otw tu, aku ada la selisih dgn budak lelaki mcm Taro,tapi pi baju coklat. tapi aku xrasa konfiden lak nk tegur.sbb kata kt cafe kn.motiff tggu kt depan surau? okay,assume tu salah org.hahah. ekceli,aku xingat muka dia.yg aku ingat rambut dia.hahahaha.sampai jer kt cafe FST. bapaklah ramai giler org. aku go through line belah kiri. carik die.xjumpa jumpa. tapi time tu,aku ada nmpk sorg mamat ni pon duk mcm mengusha org smbil diri. aku buat dunno je la. dah 2 kali tawaf. baru aku rasa teragak nk tny mamat td. bleh plak kn time tu depan depan.cm citer hindustan.ahhaha aku tny :" kau Taro?"..dia :" hmm.ha". aku pon lega nk mati lah. dah la nk kejar bas. dapat la notes tu. baru la ku tahu dia ni budak 2nd year.course Bio. 

pastu, ptg tu aku balik umah Myvi. laptop dah siap. wahhhhh..aku rasa nk meloncat loncat!! thanks a lot gila babeng kt abg Lin.dgn hujan tu jugak ktorg redah. aku mmg tgh weng kepala hotak bila migrain menyerang. tp sebab Myvi yg tukang bawak. aku relax jer kt blakang. time ni lah nk ajar die merempit kt highway. Congratess la derr. lu dah lepas test JPJ dgn wa.hahah. die xpakai baju hujan. aku yg duk blakang siap pakai lengkap.atas bawah. xbasah langsung. huhu. sampai sana.ktorg pi supermarket dulu. beli barang buat spaghetti. masing masing dah kempunan nk makan spaghetti.:(

RESEPI SPAGHETTI BOLOGNESE
(Hidangan utk 8 Org)
1 tin besar Prego (traditional/mushroom..)
1 paket mee spaghetti *make sure bukan angel type (yg halus n not vege)
1 paket daging/ayam kisar Ramli
1 paket sosej
1 tin cendawan butang
3 biji buah tomato dipotong dadu
2 biji bawang besar dicincang halus
4 ulas bawang putih dikisar halus
sedikit garam,sos cili
(nk cara2..sila inbox okay!)



masuk jer rumah.trus pi dapur. aku selaku chef utama menunjukkan bakat yang terpendam n tak de masa kn diluahkan. haha. dalam masa stengah jam je pon. semua DONE! credit to Myvi yg menjadi assistant chef dgn cekapnyer. masak kt umah org ni.aku segan sikit ler :) dah mandi,makan,on9 n lepak. ktorg pon gerak balik. seb bek tak hujan.kalau tak serupa xmandi tadi. ekceli tujuan aku balik umah Myvi ni pon sbb kolej xde air selain nk amek laptop kesayangan.

elok jer aku turun motor, aku dengar suara suara sumbang duk terjerit jerit panggil aku. gelap kan,manalah aku nmpk. rupanya, mak cik mak cik ni beli durian. kononnya nk kasi food test kt aku ler. aku duk khusyuk makan tu lupa nk bukak helmet.hahah. free free jer kena snap gmbo ngn dorg. korg mmg cikai!  then,ktorg smbung kt cafe. niat kt hati nk buat slide la utk presentation esoknya. tapi since dah jumpa Wave yg busy nk mampos mcm YB tu, mmg lupa dunia jap. mcm bese,kalau dah kumpul mcm ni..xlain xbukan. mengumpat! hahahah erk..senget sebelah bahu kiri aku xD . xlupa juga aktiviti menyelongkar album FB utk mengenalpasti bakal kakak ipar si Myvi. smpi skrg sebenarnya xjumpa :(


n tak lupa juga! Kancil!! die skali lagi menipu aku! siot tol. xde lah. hari tu kn aku mimpi ngeri Legend kena langgar ngn lori tu kn. tp this time, aku mimpi Myvi n Wave bgtau aku si Kancil sakit tenat. aku mula mula buat dunno jer. bajet cm mimpi la. pastu,mlm tu aku bosan. so, aku text la die..

aku      : kau sihat?
kancil  : chat je.ko? ni asal mcg? rindu aku ek..
aku      : aku always chat. rindu? pelis la.kau yg rindu aku kn.
kancil  : ye lah yelah. aku jer yg rindu korg.:(
aku      : eleh.bajet tacing. weh,ukm tgh PRK. aku masuk betanding.
kancil  : siyes ke weh? gudluck ah. buat leklok.
aku      : ko nk tau. aku letak manifesto kt fb. rmi like.
kancil  : adoi. aku like kt mcg je la sbb xleh like kt fb.
aku      : ko xnk tau manifesto aku?
kancil  : apa? gtau la sini.
aku      : aku buat bengkel rempit dgn workshop kalau menang.

pastukan korg. si Kancil ni punya lah kagum giler dgn aku. mmg percaya mati matian lah. hahaha.. skali aku ckp.

aku      : hahahha.padan muka.dah kena tipu. tulah, sapa suruh tipu aku kata kt ukm.
kancil  : eaa.balas dendam la ni.ceit ttipu aku jugak akhirnya.hahahha

pastu korg jgn sangka pesta kenceng mengenceng ni abis kt cni. aku bajet dah abis la sbb dah seri. skali mlm hari yg sama ;

kancil  : ani,aku dah bleh jalan.
aku      : ha? weyyy..congrates..kau jalan sendiri?
kancil  : hahahha.kau kena kenceng dgn aku lagi! aku dah 2-1.

bongok nyer Kancil. siap dia. ingat senang senang nk mainkan aku. kau tunggu hari pembalasan!

p/s :  mggu yg bz. jadi aku ngn Myvi muka masing masing mcm org mati laki.hahaha

Wednesday, 23 February 2011

Monday, 21 February 2011

::Malam Emas Asasi ::

20 February 2010. Setahun dah berlalu. Malam Emas Asasi UM. Emas? kenapa emas? ntah.aku pon tatau. mmg sejak dari 1st series Golden Night (nama omputeh dia).mmg tu concept dia. cuma kali ni. 2009/2010. dorg buat tema Assasian's Golden Night : East Meet West. jadahnya? aku pon xpaham. janji pergi. almaklumlah.time tu mana tau nk condemn2. org suh pergi pergi jela. dorg kata before batch aku ni. dorg buat kt Genting Highland. aku xde la rasa pelik sangat. sbb batch aku ni mmg intake paling ramai. belom 2nd intake lg. campur campur almost 2000 students gk. mmg crowded la KK12 ngn kompleks PASUM tu. 


okay.back to the story. sehari sebelum Golden Night, aku,gee,aiman,fad,sham..poi jalan2 kt TS. carik aksesori fad yg xcukup lagi. vest ngn tie die.jenuh gk la nk mencarik. last last jumpa.pastu almost tgh malam gk ler baru nk balik. esoknya,sumer kecoh pasal dah prepare ke blom? dah gosok baju ke blom? naik bas kul bapa? baju warna apa? haddoiii..penat noxx nk jawap. masing masing bg statement artis : no komen. tggu ek mlm ni. ok fine. mmg dress code die elegan n xkesah pon warna apa. tp dah nama pon mlm emas. majoriti guna gold,black,white,yellow n seangkatan dgnnya.


mmg ada bas yg PASUM sediakan. opss lupa nk bgtau. this time. dorg buat event ni kt Sunway Resort Hotel n Spa kt Subang Jaya. alaa..yg dekat ngn Sunway Piramid tu. mmg susah la sapa yg nk pi sendiri. so,thats why dorg sediakan bas. fyi, bukan naik bas UM pon. naik bas skolah jer. seb bek bukan bas kilang.hahahah.ye lah. dah pakai lawa lawa.vogue vogue..naik bas kilang.mesti la segan.kuikui. tapi aku xnek bas la. ada abg scandal hantar.hahah.credit to Fizi. tapi tu lah. org sumer dah smpi kt sana. event start kul 8pm.ni ktorg.kul 7.15 kt KK12 lagi.haiyoo. dah la jln jammed gila. tp tu kira seb bek Fizi nk hantar.xde la lenguh sangat nk tggu lama kt sana. 


sampi jer kt lobi.perghhh..gila masyuk.siap ada usher hotel lagi. daftar kt tingkat 15. haa?? 15? bapaklah tinggii..ekceli. base die floor 10.haha. ktorg kena naik tangga yg dah bersiap red carpet. nk naik tangga tu. kena angkat kain. cm princess plak. ye la..nnti jatuh. mana ada prince charming nk sambut. kn kn kn? huhu. ktorg daftar ikut course or aliran. cm aku. Sains Fizikal. so pi la kaunter sains fizikal. just sign, tunjuk invitation card n amek booklet n doorgift.pastu gi surau. surau die aras 2. turun bawah balik. konpius btol aku hotel ni. dah la pakai lip lap lip lap. time masuk lif tu. aku nmpk la musuh ketat aku. bajet tak sama la nk turun floor. skali aku sekor tertinggal n dapat satu lif semua jantan!! bengong!! mcm mcm au de perfume aku bau. smpai pening kepala. style rambut sumer spike. yg senget mcm ribut taufan pon ada!!


around 8.30. ktorg dah lambat. cepat2 kejar lif. yg xleh bla tu. ada minah pakai blusher smbil jalan. kasut hayun kt tangan! hahah. tu lah..heels masing masing 4 inci. masuk jer entrance. ada usher ramai giler. sumer pakai tuxedo dgn dress. black n gold. sweet. cun.macho.semua ada la. ktorg kena catwalk. go through red carpet carik meja masing masing. mmg rasa cm artis. flash camera sana sini. meja aku 71.total ada 120 meja. satu meja 10 org.mixed. tak kesah lelaki pompuan. carik punya carik.. tadaaa.. meja tepi. sebelah red carpet.not bad. cantik. aku amek position yg mengadap pentas utama. xyah risau kalau xnampak. sbb utara,selatan,timur ,barat ada LCD screen. pastu pentas pon besar. tapi xde la mcm AJL.:) sejuk.beku. silau pon ada. mcm mcm style n dress code dorg pakai. sexy mexy semua ada. yg before ni pki tudung mlm tu tudung dia colourless. yg pakai kimono pon ada!!


food. setiap meja ada 2 org waitress khas. so,korg bulilah cmne pon. die wajib kena layan! aku dapat dua dua lelaki. nk bentang napkin dia pakaikan. nk mkn.dia terbalikkan sudu. pendek kata macam raja sehari lah! opening gimmick die mmg gempak. mula mula ktorg kena nyanyi lagu Varsiti.standard lagu u la kn.. :p pastu tgk video.haa.time ni mula mula semua org blurr. budak Alam Bina yg create klo xsilap. dah tgk sampai habis baru paham. klo korg nk tgk ni link dia.Opening Gimmick Golden Night. boleh la klo krg nak carik idea utk gimmick program kolej. masa gimmick TG2KM hari tu. aku terkejut gk. sbb motif video tu sama dgn opening gimmick pasum. tp ada la lain sikit.tapi sumpah terkejut! sebab time bincang tu.aku ada rasa cm nk bagi idea. tp entah kenapa. atas sebab tertentu,aku rasa xperlu kot. :)


pastu mcm mcm la anugerah.ye lah nama pon Malam Emas. Anugerah Pensyarah Berdedikasi lah. Anugerah 4-Flat student...and so on. Hadiah die mmg gempak! goodies beg ada glitter. besar plak tu. haihh. AND of course. The King and The Queen of the Night. korg bleh suha kt album fb aku.mmg style. then makan. kitorg mmg dah di informkan. akan ada 7 jenis hidangan. n concept thn ni. Chinese food. smpi nk berpusing jugak lah lidah sebut satu satu. tp yg sure. ada sarang burung.sup ikan yu.mcm kerabu mangga pon ada. isi ikan salmon masak apa ntah.air pon no-name fruit juice.hahaha.







ada byk lagi. tapi nnti lah aku story. tgh makan tu.ktorg disajikan dgn persembahan. ada ultraman la. band. akustik. tradisional.lengkap.semua ada. tapi mcm bese.mesti ada spoil. korg tau. bajet bleh guna chopstick lah tgh makan. boleh pulak sudu si fadil terbang! seb bek jatuh bawah meja.kalau masuk table org len xke haru? hahhaha..sumpah lawak. almaklumlah..ktorg ni org kampung jer. aku rasa. event ni byk mkn masa kt makan. sumpah banyak gila! smpai at the end pon makan xhabis. dessert dia puding aiskrim xsilap aku. sedapppp! haha.habis jer semua dlm grand ballroom tu. sumer pakat amek gmba kt luar. time tu.semua dah xkira.lecturer ke.tutor ke. main tarik jer bergmba. dorg ni pon sporting. so,aku? time to berfoya foya!!






rasa best x? sumpah rasa cm nk pi lagi. tapi tulah..bajet kena ada. ni pon sbb ktorg student n tatau lah PASUM pnya comittee handle cmne.congrates aku ucapkan.haha. btw,kalau korg nk tgk lagi gmba. untuk idea ke hapa. boleh la klik disini. mmg byk la gmba foya foya aku. and utk tgk video plak. aku suggest ni.


Ultraman Dance : persembahan ni lawak giler n paling gempak!
Traditional Dance : import dari Sabah. awek cunz ramai!!
Theme Song : Closing countdown.


fyi. last video yg aku kasi link tu. lagu tema Golden Night 09/10. kalau korg teliti betul2. dunia belajar mmg mcm tu. kita mendaki bukit. sbb kita nk 4-flat. kita jatuh bangun. ada pengalaman disitu. n klo korg tgk smpi habis. ending part dlm video ni. ada scene arwah Zooairel Azmi. student PASUM yg meninggal jatuh bangunan baru baru ni. arwah ni one of AJK golden night jugak. tu yg terasa bila dia takda. slalu je jumpa dia masa kt cafe time ktorg mkn dulu. die slalu jer lepak kt meja dekat ngn Cincau Cafe. tapi tulah. dah takdir. arwah pon dah xde. Cincau cafe pon dah xde. pindah ke Perdanasiswa. klo kt UKM. kita panggil Pusanika.


p/s  rindu zaman kanak kanak ribena kt KK12 n PASUM!

Sunday, 20 February 2011

FESKAB [Part 2]

Festival Sukan Antara Blok kembali lagi! hari ni hari last. so,sapa yg xturun kureng sikit la feel dia. mmg. aku mula2 pon rasa cm xde sambutan. tapi sbbnyer.event dorg ni sumer pecah pecah. venue lain lain.tu yg xnmpk gempak dia tu. aku dah ler tdo lmbt smlm. mmg bajet nk bgn pagi pi tgk Shela a.k.a Exora punya netball game. skali ttdo daa..mana larat tggu lama lama. around 9.30. Exora called. die suruh aku bgn pi tgk dia.korg sendiri tau kan.bila panda sekor ni mamai. haprak pon dia sedar.hahaha.pastu aku tarik blanket balik. sedar jer kul 10. itu pon si Myvi anta msg sruh pi tgk Exora main.okay la. pi la siap. jap.rumet aku hilang?? dia pi mana eh?( "o) 


pastu ktorg pon gerak dgn jalan kakinyer pi court. bajet game xde. skali tgk ramai jugak. yg tgh game. netball dgn vollleyball. time tu baru teringat si Legend ada gtau yg dorg punya final kul 9.tapi ktorg gi tgk Exora dulu. cari carik.dah jumpa. die pakai baju coklat sbb tema Blok 15.Chocolate.Coklat. apaper je la :p aku mcm bese. still xngaku penghuni blok 13.haha. kalau semalam aku sarung kaler hitam. ala ala vampire pemusnah. tapi hari ni aku pki kuning raja berdaulat! siap ada necklace selangor uollz!! setan betul xnk ngaku lagi member of the pinkz..kakakaka .time aku sampai dgn Myvi tu. Blok 13 duk bersaing dgn blok 10. kepoh u! haha. biasalah kn. except aku main. senyap jer. muka ketat. pastu ktorg kecoh la 3 ekor. dgn Neng skali. duk kacau Dayah,Exora dgn Bell. muka semua serious gilerrr!! xcaya? tgk gmba ni sumer..


 bell.neng.shela.aten

shela tgh kejar bola..go go shela!!
 garang kn bell?
shela dah ngokngek..hahah

lepas abis je Exora punya game,aku ngn Myvi pi tgk Volleyball pulak. final kn. one of player Volleyball utk team Blok 9 adalah Civic n Legend. so,kita pi la bg sokongan moral even mereka xperlukan.haha. smpi2 jer tgk. ada abg YDP si Accord, Tiara,Estima n sekiannya. dorg siap berpicnic tgh2 panas tu sbb nk tgk final volleyball. chantek kot shoot dorg. si Taro tu. gempak gak dia lompat lompat tu. Aus pon okay. tapi paper pon abg Myvi pon o-kay. hahaha.

 taro in action :)
 Volleyball 1st place
 2nd place
bila gadis kkm dah gila.hahaha

lepas acara volleyball habis.feskab diteruskan lagi dgn acara utk VIP. ceit.mcm pengulas berita la pulak :) lawak noxx tgk org2 ofis,felo n senior jaksa main kejar2.ada yg lompat lompat. ada yg main kejar kejar. yg pamcit pon ada. terjerit jerit.haha.yelah bila lagi semua nk gather kn. aku ni pon secara xsengaja terjoin FESKAB. kejenyer amek gmba n melepak.hahhaha.tapi dlm byk2 tu boleh la pulak kluar gmba n aksi pelik2 dorg ni..benci betol. geli!!!

 mcm siblings kn :)
 abg imran.aten.shela.abg jebat. kuikui.
sumpah. ni maknyah terlampau!!

hahahha.paper pon ni hari yg best giler!! jumpa dgn budak budak kkm. jerit sana sini. happening doeh.seb bek xde 'penganggu cm smalam'..paper pon have a blast day.more pictures here.

p/s : FESKAB ends here. rugi kak maz xde..nk bahan dia!!

FESKAB [Part 1]

salam guys.FESKAB? aku pon tatau nama dia sebenarnya.hahha Festival Kesukanan Antara Blok kot.huhu.sebenarnya plan tamau tdo.balik dari bilik Myvi around 2.a.m smlm. balik bilik tgk rumet dah tdo.okay lah. dah ready sumer. landing.ingat nk habiskan 5tahun 5bulan tu. lepas tu kejut Myvi n trus gi breakfast. teringin nk mkn nasi lemak ktm :( tapi akhirnya.aku entah ke mana.Myvi ke mana. sedar sedar pukul 9.30 pg. Myvi msg sruh bgn. ekceli. pagi tadi. around kul 3 pg. die ada text aku. katanya :


Myvi  : esok bgn awal. tgk Wave main bola tampar n futsal. ragby postponed.
aku    : postponed? asal pulak?? okay kul bapa? pagi?
Myvi  : entah. pagi lah kot. kita gi tgk dia.
aku    : okay. shela pon aku dah roger.


so,itulah cerita game Wave cancelled last last minute. dan akan di postponed pada awal mac. ni pon Wave bgtau Myvi late morning td. haihh..tape lah.so, back to the story. pukul 10pg. ktorg bergerak pi court KKM. time tu aku tgk xde game pon. tgh rehat kot. so, aku tny Civic. katanya tgh rehat baru lepas 1st game. ktorg pon amek port kt bawah khemah. usha punya usha.baru perasan. semua pakai baju ikut tema blok. aku,Myvi n Shela jer ikut dress code sendiri. haha..geli aku nk sarung pink. =.=' muka seb bek xsememeh. bajet cover bangun tdo lewat.kakaaka.kantoii jugak. ktorg nmpk ler Wave dgn geng die. bile dah perasan duk tersengih sengih. hallo,ingat cute sgt ker buat muka cmtu? ceit. ktorg go on tgk dorg sumer main volleyball,futsal. yg lain tak pi tgk sbb tempat sumer lain2 .malas. ni la antara gmbar masa game yg sempat aku shoot.


 kill . apau
 budak budak senget.haha :)
 player blok 9.gigih!
 aku allergic giler dgn team ni. gediks!! hahah
 sempat lagi nihhhh.
 shoot dari atas bukit. :)
 tatau dah nk amek gmba sapa.hahha
 pompuan main kn..haihh .xreti komen.hahha
 aten n shela
 mak cik2 yg xikot dress code.
Myvi. Alphard. Wave.

tapi kn korg. tgh duk sibuk2 berFESKAB tu. ada plak tetamu xdiundang datang. budak2 dtg berkempen. almaklumlah.isnin kn dah nk mengundi.so bila lg nk tunjuk bakat bercakap? kuikui. ktorg punya lah nakal. menipu jer keje. dah asal aku budak FST.Myvi n Shela FTSM. boleh menipu kata FPI. mmg lah. dgn shortsleeves tu.mmg menipu.hahahhaha. macam2 la ktorg mintak. klo nk ktorg undi. make sure dpt UniFi. xmo WiFi. hahha. pastu.yg xleh bla..boleh pulak GM n Aspirasi dtg sama group kn. kalau Myvi xckp dorg tu mixed.sumpah aku ingat semua Aspirasi. mmg bersatu padu tol dorg ni. betul2 mengeratkan hubungan silaturrahim. ktorg pon layan je la. malas nk amek pusing sgt. ktorg pi mengundi isnin ni pon kira baik hati dah tu. kalau x. jgn harap la aku nk ada kt kolej.hahahha.

time duk lepak2 tu. budak Aspirasi ni edarla kalendar.kipas.paper details diri. tp yg xleh bla kn.. b.u.t.t.o.n. or badge. si Yudha la. muka nmpk baik. pe lagi kena buli ah.. Wave dgn kawan2 dia mintak si Yudha ni badge. Yudha pon bagi. Myvi ngn Shela pon dpt. aku jer xde. last2 aku ckp. "nk jugak. pi la mintak kt org lain." haha.sumpah nk gelak guling guling. die sanggup bukak dia punya kt blazer tu.kasi kt aku.. punya la terharu. kononnya.hahhahaha.setan setan. sempat la snap snap gmba.saja nk mengacau.

 ni lah Yudha. calon 3rd year.FTSM.
 motifff lepak kt ktorg? cbuk jer :P
 cool x? hahhaha. boleh jual balik.
given by Yudha. hahah. nk poyo cket.

tu la stakat tuk hari ni. esok ada game lagi. nk tgk shela beraksi plak.ni sumer gmba sikit jer. kalau nk tgk lagi.boleh klik kat sini. pastu. ktorg pi makan. n balik rumah Myvi. sruh abg dia tgk kt Mr. L aku tuh. rasa nk nanges jer kalau xleh nk buat apa dah. so.aku bia jer die kt ctu. nnti tgk lah cmne. baik kot. Abg lin kn ada :)

tp gmba paling hot untk hari ni kn..tadaaaaaaa...korang komen la sendiri...hahha
ada serupa datok dattin x? hot kn? hahaha


p/s : rsanya semua cm kalah jer. xde yg menang.hahha.esok tgk game lain plak.

Saturday, 19 February 2011

Biggest Female Crocs Ada Storiess!

burrppp. late dinner. apa lah daya. mampu telan Blackpepper Beef Burger hasil tgn abg Faris kt bawah tu jer. currently melepak kt bilik Myvi for this whole day. finishing Aa + Bb from Hlovate :) tp wa citer kt lu..burger die mmg gempak! marvellous habes!! lu tayang la kt wa 30 biji burger cheese buatan abg Glam..xkan nk dpt lawan betaperr deliciousnyer blackpepper Si Faris tu.hahaha. senang citer.ayat sebaris dia H.E.A.V.E.N.kuikui. okay. ekceli aku nk story. nk buat flashback for those past two days aku cm menghilangkan diri. rite? sebenaqnya,xpi memana pon..ada jer kt bilik. duk telaah novel Hlovate yg kalau di operasi tambahkan  [Tunas] + [Aa+Bb] + [Versus] = almost 1000 halaman gak ler aku tenung..waaa..amboii,cuba buat Al-Quran kalamullah cmtu.kn betul betul heaven?bak kata Civic =p


betul la aku cipta sejarah. 3 days without Mr. L teman aku ni. betul betul gila bayang. puas kot aku sabar. bila la die nak baik dari merajuk. babe, without u, everything in my life is gone. take it seriously. :'(. entahla,aku tatau. yg aku perasan die start buat hal petang Wed before nk pi tutorial Calculus hari tu. sedih tak sedih gk la. kepala aku dah bercelaru cmne nk kasi baik relationship ktorg. i've gone through kt Myvi. aku mmg perlukan dia tiap saat. tapi bila dah jadi cmni..redha je lah. dah smpi masa agaknya. die test aku betul betul syg dia ke tak... aku betul betul act the cooliest person ever.padahal. duk usha gk die okay ke tak.haiyooo..tp still.aku buat bodoh smpi skrg..ego x? haha


aku duk bosan bosan tu. beselah.. Myvi je tempat aku story segala jadah. She is the best person kalau nk tau segala rahsia hidup aku.haha. but still kerahsiaan dah keterbukaan. this week,ktorg mmg xjaga makan. waktu lunch jadi breakfast. waktu dinner jadi hi tea. tp bila supper..masing masing menganga..=,='..mmg rasa xsehat memanjang la. nk lari tatau nk pi mana. last last tadi called ibu.since,apak nak balik sana Ahad ni.ape lagi..serangan pujuk ibu suruh masak banyak banyak pon bermula..senang jer nk pujuk.."ibuuu, lapar la..kan best kalau ibu boleh pos makanan, sekarang jugak smpi depan mata?".. bila sorg anak dah mula nk mengayat ibunya..hehehe then,aku punya pesan punya lah byk..korg tny Myvi. die jadi saksi. dari cekodok tepung cicah sos..sampai ler..kuih raya..semua aku pesan.. tp labelling die.."ibuu,make sure bende bende tu semua tahan lame eh.dah bosan carik makan kt bangi ni."..hahah..then,my mom pon start berfikir menunya..kakakkaa.


tapi sepanjang 3 hari ni..yg paling cipan adalah Kancil. ngek giler die buat aku terkejot plus beruk mak yeh time kuliah Aljabbar Lurus dgn Dr. Ghaffur. aku mmg xleh hadam la dgn lecturer sorg ni potpet kt depan.xcaya,tny kami budak nombor.trust me. xD back to the story.time kuliah tu..10minutes before he ends his lecture..Kancil text aku.


kancil   : ani, aku kt ukm ni
aku      : whatttttt??? haha.kau kt mana der?
kancil  : haha.acah jer.aku kt umah la.haha
aku      : benci kau! gler excited aku nk carik kau tau tak! smpi hati..T_T


and the rest is history~. in that time, duk citer la pasal kepala dia dah botak. eh eh..dah botak?? yup. ekceli dari time die kt hospital dulu. die dah sibuk nk potong rambut..tp smpi ktorg muncul kt lanchang pon ala ala korean pop tu stil duk terjulur gk..tapi ex-rumet zaaba die jugak yg hot smpi die sendiri jeless.hahah.chill back. aku baru di inform oleh Myvi semalam yg Wave dah lantik ktorg jadi spectators tak bertauliah masa game dia kt stadium ukm ahad ni. yang ni WAJIB pergi. nmpk tak capital letters? tu maknanya mmg kena pegi.kalau tak die mrajuk lagi la.. fyi korg juga. jgn nk main api lah dgn Wave. susah nk pujuk pak cik sorg ni. smpi ktorg pon nk kena buat appoinment klo nk jumpa dia skrg. taper raper..janji die bahagia.:) trademark khas aku bagi utk Wave sorg..huuu and aku dah plan ngn Myvi gk nk shoot gmbar byk byk ahad ni dgn player ragbi sorg ni. as memori and juga blog :)


ckp pasal dorg ni kan. satu jer. aku sendiri tak paham. xkesah la mana mana pon aku ngn Myvi pergi. even ktorg asing asing. sorg kt artik,sorg kt antartik n kalaupon sorg kt kerak bumi..mesti teringat..dorg dah makan ke? buat apa skrg? okay x?.. entah la korg. bende ni dah jadi mcm rutin tau. mcm dah jadi darah daging. kalau xtanya tu rasa mcm pelik. tp ktorg bukan nk pilih kawan .cuma ni lah akibat yg ktorg kena tanggung sbb terlalu rapat.kn? tulah,aku tny korg eh. korg sggup ke nk tgk kawan korg sakit tgh2 malam? rela ker dengar citer die masuk hospital? cukuplah sorg. lately Myvi slalu ckp die cepat rasa penat n lutut die sakit. ekceli aku tatau nk define penat die tu cmne. bg aku,penat berjalan. lepas a few days baru aku paham. penat = semput. maybe sebab sejuk kot. okay. satu lagi dah masuk dictionary ukm aku.so,jgn bwk Myvi mlepak smpi tgh mlm. :)


pastu. aku baru perasan. dah seminggu rupanya xjumpa face to face dgn bebudak gapong. rindu gak sebenarnya. tapi ktorg faham. masing masing ada keje. lg pun lately, time ktorg dinner n lunch xclash dgn dorg. so,ble la nk jumpa kn? buat tambah berat bahu kiri jer.hahah. aku skrg pon rasa mcm dah xbetul sikit kepala hotak. tatau nk pikir apa. nk kata xde keje. byk sebenarnya nk kena review. nk kata bz. lepak semedang jer kt bilik .bergelumang ngn novel.haha.lagi lagi time xde air.mmg haru la. Incik Kriss tu. dah bapa lame tak mandi dgn shower gel.sian tol. esok la eh. org pi berFESKAB. kita dua bermandi manda kt parking Uncle Wahab tu.hahaha. btw, hari ni. 18 Feb. nk tau hari bertuah sapa? Miss Juara!! akak ktorg yg sorg ni. dah tambah satu angka kt biodata filled in dia. t-w-e-n-t-y t-w-o sudahh.haha. to akak : dah dapat nombor kembar dah.22. harap bila ktorg dpt jadi aunts for ur twins plak kn? jemput jemput la meminyakkan muncung ktorg ni.hahah..


okla. malam pon dah menutupkan tirai. rasa nk habiskan satu lagi version Hlovate. yg ni last. 5tahun 5bulan. Addin + Benz. mereka sangat sweet okay! just suit to our life yg agak gila. ekceli.mmg giler. nope senang citer menggiler. whateverss.hahah. pasni lama lagi nk update kot. tggu ahad lepas game :) n lupa nk bgtau korg. aku lah Biggest Female Crocs tu. sbb lately mata merenyam semacam.hahah


p/s : HB to kak maz n ex-junior D.I. (secret). may Allah bless uollz. to Wave,gud luck game. ktorg konfom pegi ehh.jadi pom pom girls.to Legend,Civic,Accord,Kenari,Viva,Juara n Tiara, kami rindu anda semua lah.haha. see then later. n one more thing..Kancil bangang!!!!!!!!! :P n tak lupa juga. Incik Sweater Merah. anda slalu ada di sana.thanks!

Wednesday, 16 February 2011

Roti Canai DAN Air Panas

mapley. ekceli nama lain bagi kedai mamak. aku dulu tatau pon mapley ni mamak. tapi bila masuk ukm. Shela la duk mapley mapley smpi ler aku musykil.aku tny shela : "woii,mapley tu menatang ape?"..hahha..shela ckp :" kedai mamak ler der".ngeks! mana aku tau. ekceli,aku dari kecik,mmg makan jer kedai mamak. ingat lagi..tiap tiap kali nk balik rumah kt Meru dari rumah nenek, mesti singgah kedai mamak kt pekan Meru. yg paling masyuk rojak dia.mmg kaw gila..just bila masuk kem dgn asasi jer..aku xmerasa mamak.uwaaa..mana aku nk carik mamak kt tgh2  KL tu? dah la aku ni gadis kampung jer. kampung la sgt kn?? 3:) so, bila aku dpt masuk ukm..lepas segala gian tu hahha. cuma bezanya. dulu,tiap kali pi..aku mesti order rojak n milo ais. this time dah lain.. sbb umo pon dah lain.dewasa la sikit.kuikui :) 


okay back to the story. dulu masa ada 'bau' freshie lagi.. kami dok blajaq pi makan mapley dgn Civic la. hari hari kami keluaq pi telan roti canai. time tu la baru nk bljar makan capati n tosei.dulu tak suka sbb cm masam ;(. and Civic lah yg ajar ktorg makan tandori, naan keema and mcm mcm lagilah..smpi ketagih..hahahha.ingat lagi.kalau bulan puasa.ktorg pi sana xpon Pulau Mutiara and Aliff kt SS16. pastu ktorg dah kurang cket.masing2 bz. rumet aku kalau pi mapley ke memana ke.. die xmkn bende lain slain mihun goreng dgn sambal belacan. smpi skrg pon. ktanya nk jaga body. mihun tu xde kanji.so lemak pon xtsimpan..katanya lahh..hahha sorry kak ana :P pastu aku trus gila chapati dgn roti kaya..mmg best la..cicah dgn kari campur dal.


Alphard,Myvi,Wave and Kancil. xpenah lagi pi lepak mapley berempat. mesti ada sorg yg missing in action. kalau x aku ,mesti Kancil. dorg dua ekoq tu berd. ktorg mmg xkesah la.sbb both of aku n Myvi's family mmg berd. so asap smoking tu dah biasa bagi ktorg.no wonder la kan.hahha okay.back to the story. Myvi slalu citer kt aku, dulu before Kancil masuk hospital. dorg penah kuar makan kt Ameer Ali. Kancil makan byk gila!! harap jer badan cikeding. but now lagi cikedisss! korg bygkan roti planta,roti telur cheese,megi goreng and of course teh o ais! bende wajib,klo x dia jadi sangap!! sebab tu kalau pi hospital. tak sah klo xbawak teh o ais and roti planta. dua bende ni mcm pembuka slera la..huhu.smpi ktorg dah ckp kt dia,: "ney,next time aku pi lanchang,aku bwk roti planta ko khas dari Ameer Ali".huu


and disebabkan nk beli utk Kancil ni lah..ada yg terpaut hati.kakaka..aney ameer ali. mamat madras tu (tukang buat air) minat kt Myvi. dia usha Myvi smpi skrg tau! tiap kali ktorg smpi die mcm dah dpt aura. baru ktorg nk parking moto die dah ready. blom ktorg duduk lagi. mmg bagi service tiptop la! hahah..yg gempaknya.die ada fb kot! pirahh..Mark dah nk tutop fb dah aneyy oiiii,kau baru nk sign up ker??huhu


aney A.A   : "what is your name?"
Myvi          : "why u ask me?"
aney A.A   : "i want to search your facebook.do u have facebook account?"
Myvi          : "why u want to know my facebook?"
aney A.A   : "i want to add u.what is ur name?"
Myvi          : "hmmm..hmmm..my name..Ana Raffali!!"


hahah..cipan kau Myvi. utk pengetahuan korg, aney tu siap eja kot kt buku amek order dia! hahahah.gian dah jatuh chenta habis ngn Myvi.kuikui.mampos la kau!! bagi aku dgn Myvi, mapley tu ada cerita tersendiri pasal ktorg. macam macam versi ada..lawak ada,sedih ada..mcm mcm ado.hahah. tapi besenyer ktorg mmg mkn roti canai planta la setiap sorg. cuma smlm jer jadi gila sikit. pi kt Nasi Kandar SS7. ktorg order roti canai planta,roti canai pisang,roti tisu,megi goreng,teh o panas,teh o suam, barli panas,kopi o panas.hahha tapi yang bestnyer.. ada org tu sggup dtg dari jauh semata mata nk blanja ktorg.huuuu..best giler..mmg terima kasih byk2 ler yer.len kali boleh blanja lagi.kuikui.


ekceli,ktorg berempat mmg kaki mapley and kongsi fevret roti too. Roti Planta! hahha..now aku tgh berjinak jinak nk rasa teh o ais n teh o panas tu how rasa dia. sbb aku ah kureng la minuman bersusu except susu tepung.lagi lagi dutch lady fresh milk kaler hijau. dulu mmg koya la tekak aku nk masuk. but lately..dah ketagih.taip tiap malam kena pi 7E beli. huuuu..tapi kan.pape pon Ameer Ali is the best!!


p/s : setiap org ada pandangan masing masing tentang mapley :)

Tuesday, 15 February 2011

Im Okay Dah :)

salam.hye korang! mood dah baik :). ala. aku jarang badmood lah. dah tu sapa suruh korg buat aku marah? padan muka kena sebijik. cuma satu jer aku nk ulang. sekali aku kata aku tak suka, sampai mati aku tak suka. so,bila aku kata aku betul betul benci..paham paham sendiri lah..stakat ni dah bertambah dah org buat aku rasa annoying gler nk mengadap muka dia. shit.aku rasa nk muntah hijau! lantak pi la. okay,back to the story.

susah betul nk online sejak kena tembak dgn petir kelmarin. wifi mmg cipan giler. kata signal strength : very good tp hampeh..connect pon xboleh yer! so,ble dah boleh, of course bukak fb n dashboard dulu.huu. bukak 2 fb.tgk dorg post pasal pengesahan masuk exam final. ekceli aku dah tau before cuti lagi. tp nk buat time tu,date xsampai lg kn. seb bek la.bebudak skrg alert.thanks jugak to wifi yg ukm sediakan .budak jadi makin malas xD.aku pon bukak smpweb.usha punya usha.jumpa dah.tadaaaaaaaaaaa.


setelah aku tengok baik baik..tenung dalam dalam. susun sini cket.sana sikit. ni ha. hasilnya..


perghhhh..gila banyak space mggu tengah tu. konfom konfom aku tamau duk kolej.bosan derr..hahah.da la paper first mmg maut. calculus. last statistics. haihh..aku nk balik umah bile ni? bajet mggu yg aku highlight tu.. nk qada tdoq siap siap before berperang.hahah.tataula sempat ke tak. rasanya aku kalau balik umah, tak melepak kt reban blakang umah tu, duk makan 24 jam kt dapur. tak pun Ch 611 :Astro Ceria!! haha..pape pon gud luck eh kill.

ha,cter pasal nk exam ni. aku dah dapat result midsem statistics aku..hahah..aku gelak guling guling doe. sumpah aku rasa lawak. sbb aku tau aku study and jawap cmne kn..yg kt bawah ni. carik lah.. A13****..kuikui.mmg terbaek la ..aku xrasa pape.mybe budak budak yg duk pulun tu mmg badmood. aku faham sbb xmencapai target. tp tulah.. im speechless. xreti nk komen. cuma satu jer yg aku xpaham dari dulu.sejak zaman sekolah lagi. perlu ker nk menanges dah result cmtu? chill sudah..kau yg jawap kn.lantak pi lah nk jadi apa.haha. sorry,aku mmg jenis xkesah,and xde prasaan sbb bg aku bende dah lepas,dah la..so,keep ur eyes kering eh depan aku.allergic cket..kuakuakua. btw,aku dah check kn org tu punya..giler lahhh..hahah..congrates eh.:)..die punya nombor matrik jauh cket dari aku.hahah. Myvi konfom tau.hahahahah

hmmm...koranggggg~~ smlm kn.prasan tak entri aku berbau air mata sikit? huhu.. adalah sebab dia. xyah la tny.konfom korg kenal sapa.aku bagi hint sikit jer..sure punya la..korg kenal sgt2...xde la.aku harap die dgr video ni.at least appreciate lah apa yg ktorg ada slama ni. dah malas nk bising byk2. dia pun dah besar. umor dah cukup. lg tua dari aku pon.heh.

to kau : have this song,tenung dalam dalam.kalau kau xterasa..aku betul betul dah tatau nk cakap apa.thanks.



Lagu teman by The Lion Story feat Zahida