Saturday, 4 February 2012

Promises

 it was a hard time when we just realized that the time go and never wait us. payah rasanya bila nak menjawab sesuatu yang tak pasti. air liur ditelan rasa berpasir, nafas rasa tersekat, tapak tangan rasa berpeluh padahal kepala hotak tengah pikir nak bagi jawapan terbaik.


ibu   : umur along 20 kan tahun ni?
aku  : exactly ibu! betullah tu. *niat nak usik ibu jea .
ibu   : eh jap. 21 kan? ya Allah. dah besar. boleh kawin dah along!
aku  : huh..*tak tau nak cakap ape
ibu   : haa, buat muka! 
aku  : alaa. tajuk lain boleh? bosanlah bu bende ni.
ibu   :  ibu umur 21 dulu, kau dah lahir tau tak?  bila nak kawin?
aku  : erk. okay okay fine. 10 tahun kan?
ibu   : itu janji tahun lepas. tahun ni dah tolak satu. lagi 9 tahun. ingat!
aku  : alaaaaaaaaaaaa. ibu buat2 lupa boleh tak? :(




aku paling benci kalau balik rumah orang tanya umur. sebab bila cakap pasal umur, mesti cakap pasal tajuk tak semenggah ni. haih. muka aku ni ada ke rupa gadis2 patut kawin? omai omai. plis  ibu. ibu sendiri dah maklum anak ibu ni ramai kawankawankawan lelaki dari perempuan. noted yea, KAWAN saje. 


sumpah aku rasa menyesal janji nak bagi menantu + cucu dalam masa 10 tahun. tak ke gila tu. padahal aku memain je kottttt.  rasa nak nyorok bawah selimut boleh tak? sebab tiap kali cakap pasal bende ni, aku sendiri perasan muka aku jadi panas tak tentu pasal. HAHA. ni yang rasa malas nak balik rumah ni.:(


ibu adalah bestfriend terbaik pernah along ada okay. dont leave me, sebab nanti takde sapa nak dengar along punya bedtime story dah tiap tiap malam. to kau,kau,kau and kau.. soryy kalau korang selalu tersedak2 tak kira masa , sebab only you guys in my minds all the time.  and i told my mom all about you, because aku lebih selesa nak berkawan dengan korang bila ibu dah kenal dengan lebih dalam :)




p/s :  farahin rashidi sila jangan gelakkan aku sangat. sebab aku tau kau mesti nak usik aku  kan kan kan? :(((((((((

2 comments:

nur farahin rashidi said...

HAHAHAHAHA.
Gelak guling-guling~

Kill said...

ohhh demn! aku dah kata :(