Tuesday, 20 December 2011

Alkisah Baju Kurung dan couplenya Baju Melayu

Hari ni ada one slot je kelas aku. Accom stands for Academic Communication (inglish lettew). Hari ni group I present okay. first group okay. about Birthing okay! *sangat berdebar dan malu disitu sebab aku rasa aku macam sangat berpengalaman beranak! haha. n hari ni pakai baju kurung. what kaler? kaler pink! strike pink. Ooo Emm Gii! you know, dalam kelas, depan lecturer, Mdm Huda said..


+ pakai baju kurung dah cantik..but looking down, alahh, pakai slipper toilet?
- errr. i takde kasut la madam. i ada slipper ni aje.


how pity my face.*muka comel dan kesian disini. but madam boleh gelak sengih-sengih. kalau potong markah presentation aku yang maha mantop tu, siap sound effect baby nak deliver, serius lepas ni aku gi kelas pakai heels putih tu. hurm. dah macam hari raya pulak aku tengok. full classes with all the baju kurungs and sleeves for boys. :)


the only white mini heels yang paling berani pernah aku ada. haha


and today. about baju kurung. since masuk ukm, ini adalah kali pertama aku pakai baju kurung everyday for two weeks period. kalau tak, pandang pun aku tak hingin. terperap dalam almari. haha. aku riding kot, malas gila nak sarung baju kurung. terselak sana sini. and kenapa ah, dorang macam pelik for everytime aku pakai baju kurung? sweet ke? i know i sweet n cute , kadang2 gangster. muahahaha. *perasan.


macam tadi, syam. siap buat gaya,


+ kill, kau sihat tak ni? demam ke?
- hah? pesal? muka aku pucat ke?
+ tak. apesal kau pakai baju kurung?
- hampeh syam. aku ada presentation laaaa!
+ ohh ingat dah buang tebiat. haha
- ok fine. bye!


sakit hati je aku tau. huh. lepas ni, malas ah aku nak pakai dah baju kurung. by the way, aku ada 5 pasang je dalam almari tu. cukupcukup untuk seminggu. isnin pakai biru, selasa pink, rabu krim, khamis purple, jumaat hijau. terbaik, sampai Athif dengan Faa dah tau matching kaler untuk tudung yang aku pakai for bajubaju tu. amboiii korang! Athif : " asal hari ni kau pakai tudung ni? bukan kalau baju kurung purple kau pakai tudung lilit  kaler maroon ke?" ohh atef. aku terkesima! cool guy huh! :)


para lelaki kata mereka saaaaaaangat suka tengok gadisgadis pakai baju kurung. even muka tak lawa macam Lisa Surihani, even tak gojes macam Selena Gomez, even tak ayu macam Tiz Zaqyah, asal sarung je baju kurung with plain face, kau nampak superb girls! * dalam hati, maybe sebab ni aku dipandang pelik oleh mereka. haha.


but guys. same goes to us yang pompuan ni. Lelaki tu, even tak mandi, rambut tak berGEL, baju tak iron.. tapi kalau korang pakai baju Melayu, memang tak berkelip la mata kitorang ni. in every way, kitorang akan tetap nampak korang sangat macho + gentle man okay! haha. sebab tu, tiaptiap hari jumaat, gadisgadis ramai datang kuliah. semangat nak tengok jejaka pujaan yang macho berbaju melayu. muahahahahaha. betul tak aku cakap ni wahai perempuan?


okay. stop here. i need to proceed  with my assignment.



4 comments:

siti nor atika ruslan said...

he2..lelaki klu pkai baju melayu mmg smart..x dinafikan ok..haha

Kill said...

kankankan. tapi kita ni ego. saje taknak mengaku depandepan. haha

ANNUR said...

hahah. mmg, kalau jarang pakai baju kurung, mesti nmpk comel jer. :)

Kill said...

hahaha. patutlah . maybe dorang rasa pelik sbb tgk bersinar2 je. haha