Wednesday, 26 January 2011

Ijad : Episod akhir di Hospital Serdang.

aku bangun hari ni. aku bukak fb. aku bukak blog.nothing. tapi aku dapat instinct hari ni mcm ada bende xbest nk jadi. sebab ada kuliah alam n ekon ke? aku allergic btol kuliah ni.then, aku pi kuliah cm bese. just hari ni aku nk melaram sikit. ekceli dah tatau nk pki baju apa.kuikui. then , masuk je kuliah.dah duduk .tgh dgr lecturer mbebel.teeettttt.haha. ttbe je fa bg fon dia kt aku.aten bg msg. dia ckp ijad dah boleh balik umah hari ni. aku pulak dgn terkejot beruknya. whatttttt??????


korg xyah cerita lah.mcm mana aku rasa betapa lamanya masa berjalan. nk tggu pukul 12 tu.kuliah habis.macam 10 jam tggu lagi!. aku keep typing msg kt ijad. tny itu ini. byk la dia msg. buat aku lagi xsabar ni pi tgk dia.buat kali terakhir. aku roger semua org. ijad dah kluar.yess. im happy.but im sad too. Sedih kerana aku gembira.sumpah rasa nk nanges. Nak nanges sbb pasni dah xbleh dtg hospital lawat dia. gurau gurau dgn dia. suap dia mkn. xleh dgr dah dia membahan ktorg. dah xdgr bila dia kata."kaki aku sakit". :'(


pukul 12. aku trus pi amek aten kt fac. dgn xde helmetnye. aku bwk dia lalu shortcut KIY > FST > KAB > KKM..mmg laju lah.xyah citer. balik jap amek helmet.letak beg.roger kak maz. ktorg gi dulu. sbb nk pi beli teh o ais n roti planta.bende wajib klo nk dtg lawat.then,trus gerak pi serdang. smpi2. tgk apau dah ada ngn along. say hai mcm bese. borak borak. bahan aku pasal sudu or tangan? hahah


xlama tuh. ada segerombolan nurse and doctors dtg melawat ward. time tu. ktorg dah gelak gelak. sebab tringat kes nurse garu punggong depan ijad.dorg panggil nurse tu gapong for garu punggong.:) usha punya usha. jumpa beb nurse tu!! haha.. mmg kena bahan gila la dgn ktorg bertujuh. bila dia smpi je kt katil ijad.ktorg tenung yg paling xbleh bla. konfem nurse tu ingat dia hot n cun gila mati!!haha..padahal. kami duk gelakkn dia pasal adegan panas hari tu.sian akak nurse! gigirl apau plak xde.nurse nama syazwani.yg main tarik tarik tirai.ngorat apau. kuikui. :)


masa along firdaus ngn mak cik kemas2 barang tu. aku tlg tgk. tp ttbe je dorg gelak. aku tatau lah dorg ckp apa.yg paling xleh bla time aku bahan dia sumthing.


ijad    : " aku tumbuk perot ko kang" sambil cucuk prot aku guna kaki palsu dia.ceit.
aku    : "jangan! nnti gugur".
apau  : "ntah jad.ko jgn. dah la ank 1st ko ngn ani"
ijad    : "ohh..sorry sorry..xkena kn. slmt lg tu." action sapu sapu.muka bajet sorry.kuikui
aku    :" jadah giler korg. ada cacing ngn lemak byk lah." ceit.mrepek xsudah sudah.


xlama tu,alang ngn abg jebat sampai.sumer duk pakat nk bahan aku pasal boboy lah. kaki aku xmuat buat kaki palsu lah. kaki aku saiz 11 or 12. its fact!kuikui.mmg best time tu. semua ada. apau,aten,alang,jebat,kak maz,aku n ijad of course. mmg best. time dah la limit kul 2. siap kena halau ngn mok gat hindu lagi. tp ktorg buat dunno jer. smpi la abg jebat bg idea.


jebat    :" katil ada lagi 3.xde penjaga. kita pecah la. sana 1,situ 1,sini 1" smbil tunjuk kt pesakit xde family.
alang   : " alang dah ada tongkat ni. sorg lagi papah alang. sorg jaga ijad.ha chantek." jadah gila!!


pastu.tgk mok gat duk jeling jeling ktorg. ktorg pun buat idea yg abg jebat bagi. last2 sumer lepak kt pakcik eksiden depan katil ijad.sambil tggu dia siap nk discharge..time tu. jebat la bg hint dulu.




jebat   : "kill, tu yg gapong kan?"sambil tunjuk kt sorg nurse.
aku     : "mana? ohhh..haah la bang." jebat gelak cm ngek!
jebat   :" abg rasa tu habit dia la. tadi mcm dia buat la gapong tu.tp cover cover!hahha"
alang   :" mana?" boleh alang duduk mengadap nurse gapong tu? mmg la die prasan kena usha! ahaa
aku     : "alang! jgn lah tgk mcm tu"
k.maz  : "ntah alang. dia usha jer kiter dari tadi."
aten     :" nurse gapong.hahah"


then. dengar suara ijad n apau bising bising. aku bajet dorg dah siap kot. skali.bila apau bukak tirai.. tadaaaaaaa.. fuiyooo.. gila gempakk.. ijad dah mcm K-Pop star.. rambut ala ala korea. pakai t-shirt ngn suar steng.siap ngn cermin mata hitam beb. sumpah cm artis! ktorg bgambo mcm nk gila. hahah. siap dgn akak nurse skali join. seb bek akk ni cun. huu..then ,bwk ijad turun bawah. apau,ijad n along gerak dulu. ktorg ada hal cket nk ckp ngn pak cik.settle pasal hal ukm .alhamdulillah.semua dah dipermudahkan.:)


sampai kt lobi. tgk ijad dah siap tunggu dgn kete. borak borak sikit. masukkn barang sumer. then. ijad pon didukung masuk kete. penuh berhati hati. sebab kaki dia ada besi n still sakit lagi. then.,ktorg pon salam dgn family dia. yang ada. Ayah ijad,mak ijad, adik kecik dia, ibu dia,pak long dia,cousin dia. banyak kali ayah dia ajak ktorg pi datang Pahang.bwk ijad jenjalan. makan ramai ramai.jumpa ijad. InsyaAllah pakcik. ada rezeki smpi lah ktorg nnti :). time nk gerak tuh. mmg sayu lah.cover kill.cover! macho cket.air mata berjaya disorokkan dgn senyuman terakhir. aku tayang gigi besar besar.sbb nnti bila aku tutup mulot. nmpk sgt aku nk nanges.


ijad    : "paai.." aku tau aten tgh tahan sedih dlm hati :( aku pon pi kt dia.
aku    : " ijad,t8 care. jaga diri.mkn leklok. call slalu.paper roger"
ijad    : "okay. ani pon. makan.paai,jgn bagi ani berd.nnti die kurus.haha"
aku    : "siot kau ijad. dah smpi nnti roger okay. we'll miss u jad."
ijad    :" aku pon rindu korg."
aten   : "t8 care.jgn nakal.makan ubat.jgn degil mcm kembar kau."
apau  :" ijad...."


time tu mmg sedih. aku.aten n apau. stay berdiri kt pintu kereta. tgk muka ijad buat kali terakhir.lepas ni berbulan bulan xnmpk dia. mmg berat sgt tgn nk tutup pintu kereta. time nk tutup pintu tu.ktorg nmpk dia tgh cover sedih. senyum plastik. elok je kete berjalan. dia kilas ktorg last and itu kali terakhir dia pandang ktorg. ktorg lambai smpi dah xnmpk kete kt depan mata. ktorg pon balik. otw tu. dekat atas moto. aku dpt msg. tgh rempit ni. sempat lagi baca msg dia.


ijad : tq kwn2,hanya Allah je dpt bls jase baek korg sume..pnjg umor kte jmpe ag..aku pasti rindu korg sumer.


aku :ktorg doa kau cepat sihat je ijad. Nti kita jmpe ye. Ktorg sume syg ko.Yg ktorg buat slama ni.Apa la sgt..T8 care ok. :)




p/s : ijad.ktorg syg ko sesangat.ko tau jad. aku smpi bilik je.trus tringat kt ko. aku fikir. lepas ni ptg2. mesti aku boring.sbb besenyer. ptg je aku pi tgk kau kt serdang.now,aku xbuat pape. i'll miss u giler la. jgn nakal nakal okay. dgr ckp ur mak n abah. nnti ktorg call slalu. :)




thanks the most to abang2 n akak 2 senior, alang,abg jebat,kak maz,kak fizah,kak ayin,kak niza..kawan2 ijad,kawan aku,kawan aten n apau. because korg sumer support ktorg utk jaga ijad. t8 care kebajikan kami while ijad in hospital.(ktorg mmg agak xstabil)..thanks bg ktorg mkn free. bg idea time kesusahan. xkesah bout everything. hanya Allah yg boleh balas jasa korg. thanks again.


im crying rite now..uwaaa...




 firdaus.abg jebat.ijad.apau.aten.aku.nurse. :)
 alang.abg jebat.ijad.apau.aten.aku. (shades!)
 dorg kt taman.bawak ijad jenjalan( yg ni aku xde.pi kuliah.budak baikk)
 kak ayin pon ada :)
 nmpk sgt ijad kurus. ijad,mkn byk2 okay :)
K-Pop star!! Hoh Hujan jr!

2 comments:

wahidbushra said...

terharu akak baca kisah korang ni...
pape pun korang memang terbaiklaa!!^_^

Kill said...

saya syg kawan2 saya. syg sgttttttttttttt <3