Sunday, 3 June 2012

Family Outing

Salam study week. Salam weekends.


Today, it so fun! Rasanya dah lama gila tak hang out dengan family kkm. actually ni first time, aku join the family keluar dari siang sampai tgh malam. Bukan nothing to do. Kalau ikutkan hati, rasa nak duduk bilik, mengadap buku berjam2, takut nanti lupa diri. Entah lah. i just dont know why hari ni nak sangat keluar dengan depa semua. Padahal, semalam dah lepak rumah abang Adam lama, lepas tu sambung buat 'pillow talk' kat bilik kakyin and kakmaz sampai pukul 4 pagi. nothing to say, just bukak kejap old stories and 'why-questions' between us. More to luahan antara adik dan kakak-kakak. Dah lama tak all-out.


So, after lunch at cafe, terus shoot Jusco Balakong to watch MIB3. Individually, dia punya best tu sampai gua tertido dalam cinema. Sorry, but MIB just not my type. Aku lebih suka something yang perang2 and make me excited macam Battleship. Oh AWESOME!!! sanggup tengok 5 kali tu! aku tak heran la pasal hero hensem ke hape, but seriously the whole story of Battleship totally touched my feeling as a human, as a sister, as a friend. Very valuable moral.


Then, lepas jalan2 sat dalam jusco tu. Kami decide nak pi makan kat Kg Baru, KL. katanya syurga makanan. serious? So, dengan dua kereta, kami shoot pi sana. around 10pm, after queue tunggu meja. Dapatlah perut yang dah lapar gila babeng ni diisi. Gila sedap. Gila banyak. Gila kenyang. haha. mula-mula rasa nak terbuntang jugak la tengok order, tapi jangan risau, semua stok habis punya la. haha. Somtam, Kerabu Kaki Ayam, Tomyam, Sup Daging, Ikan Siap 4 Rasa, Ikan Siakap Masak Stim Halia..macam-macam lagi la. Penuh 1 meja besar tu untuk kami 6 orang. For the dinner, thank you alang. ailebiu lah. :)


Lepas dinner, kami pi downtown Cheras. oh mak aii. jauh gila parking. memang boleh longgar lutut. tapi gigih jugak la sebab bukan senang nak kluaq dengan depa ni. hoho. kalau boleh setiap kedai tu nak singgah. kalau boleh jugak semua bende nak dibeli. Siap bertegah dengan abang adam. haha. Untunglah orang tu. ^^
In that downtown, dapat la air yang dah lama gila aku tak minum. Air soda dalam botol tu. alah lupa nama. haha.  For all foods and drinks here, thank you abang adam. sayaaaang abang. haha


After that, kaki memang dah melecet. Full body habis lencun dengan peluh. Letih tapi best. Kena bahan dan membahan tu biasa la. Lagi2 dengan abang2 dengan kakak2 ni. hoho. By the way, boleh pulakkan kita dress up macam berjanji. 3 guys pakai blue. 3 girls pakai red. haha. What can i say, thank you guys for the awesome day. :) * maklumlah semua abang -kakak ni sibuk kerja. thanks kakyin kakmaz jadi geng kuat jalan. thanks abg jebat jadi encik driver. hoho


p/s : tadi rasa tersentap kuat kat Kg Baru. in the lost world kejap. sorry kak. terimbau sekejap. then, dah okay. ;)

1 comment:

hajiMete said...

meriahnyerr uoolss.. ehhee